Vandra i Abruzzo

I Abruzzo finns många möjligheter att vandra på väl uppmärkta leder. Abruzzo anses vara "Italiens lunga" med sin stora andel av gröna områden, kanske är det då inte så förvånande att Abruzzo har tre stora nationalparker inom sin region! En av dem är Majella Nationalpark och här finns cirka 500 km markerade leder i olika svårighetsgrader och i olika typer av terräng. Caramanico är en av centralorterna i Majella Nationalpark och har ett besökscenter där man kan få hjälp och tips på vandringar, köpa kartor och annan nyttig information!

Karta över vandringar i Majella (kommer inom kort)

Valle dell`Orfento till L`anello di Ponte de Vallone

Här startar vi från Majellas Visit Center i Caramanico och vandrar ut ur byn in i dalen som skapats av Orfento floden. Vi går på sluttningarna i en lummig lövskog och får härliga vyer över flodravinen och bergen på andra sidan.

Ermeo di San Bartolomeo da Roccamorice

Denna vandring för oss till det lilla kapellet som eremiten Pietro da Morrone levde i under 1200-talet! Ett idag fortfarande levande kapell som ligger insprängt i klippväggen! Pietro da Morrone blev år 1250 utnämnd till påve, Papa Celestino V, den 25 augusti varje år firar bygden detta med en vandring ner till kapellet!

Åke Larsson ·   SKÖVDE ·