Hyr vårt smultronställe i Abruzzo

Hyra hus i Caramanico Terme, Abruzzo, något för dig som gillar att vandra, klättra, åka skidor eller bara att njuta av Italien! Upptäck Majella Nationalparks vilda och orörda natur. Endast 2,5 timmar från Rom och 45 minuter från Pescara.

Casa con Travi är ett hus från 1600-talet i den lilla bergsbyn Caramanico Terme! Perfekt för 4 personer, huset består av två sovrum, två badrum, vardagsrum, kök och en härlig uteplats! Casa con Travi är fullt utrustat med vad som behövs för en lyckad vistelse! Ni bor mitt i vardagslivet med bagare, slaktare och grönsakshandlaren runt hörnet! Restauranger, kaffe- och glassbarer delar ni med byborna på kvällarna!

Vi vill gärna dela med oss av detta smultronställe, boka in en vecka eller två i vårt hus, Casa con Travi, på Via San Maurizio! Vågar ni ta risken, möjligheten att ni blir ett Caramanico fans är stor, vi lovar?

Hur hittade vi till Caramanico?

Som alltid när vi är ute på upptäcktsfärd tar vi alla chanser att testa så många cappucinon som möjligt! Så även då vi kom till Caramanico för några år sedan, vi parkerade bilen och gick in i denna lilla by. Vi hittade ett café och beställde in var sin cappucino! Njöt av stillheten, vyerna och bergen som omger Caramanico! Ville inte åka vidare, men.....
När nästa års semesterresa skulle planeras var det ingen tvekan, vi ville tillbaka till "vår" by! Här är vi nu med ett eget hus i "vårt" Caramanico!

Gå till karta och vägbeskrivning»

Majella Nationalpark – måste upplevas!

Majella Nationalpark en av tre nationalparker i Abruzzo regionen. Caramanico Terme har ett av parkens besökscentra, en perfekt utgångspunkt för vandringar och andra aktiviteter i Majella.

Vi har några riktiga stora favoriter som är ett smakprov på den variation som landskapet i Majella erbjuder! Vi återkommer gärna till dessa favoriter;

  • Valle dell`Orfento med sin lummiga dal utmed floden
  • Ermeo San Bartolomeo med sitt lilla kapell insprängt i klippväggen
  • Passo San Leonardo med sina härliga ängar omgiven av de höga bergen
  • Blockhaus högt över trädgränsen med sin magnifika utsikt ut över havet som finns cirka 20 km bort i horisonten

Vi vill gärna dela med oss av Majella, denna okända pärla och vi kommer att fylla på vår hemsida med mera favoriter!
Så håll utkik!

Åke Larsson ·   SKÖVDE ·