Köpsignal

Först ska jag nämna att jag fått en ny köpsignal idag, Alliance Oil, 300 st.

I gårdagens inlägg skrev jag om en köpsignal i Hennes& Mauritz och jag följde modellen och lade in min order igår kväll. Tyvärr lade jag en lite för snäv limit på ordern (218 kr) och eftersom H&M drog iväg ganska omgående så missade jag köpet med 50 öre. Detta är vad som hände i min verkliga handel. I den fiktiva handeln som jag redovisar på denna blogg skulle jag kunna ha lagt in ett köp på 118,50. Jag vill dock följa verkligheten så mycket som möjligt så jag lägger inte in detta köp.

Det jag skulle kunnat ha gjort i ett fall som detta är att lägga en ny order idag för morgondagens handel. Denna köpsignal var dock redan några dagar gammal och då blir det fel att lägga ordern på nytt. I ett annat fall med t.ex. en köpsignal som är bara en dag gammal så kan man lägga en Sticka SV 256_256ny order. Som jag tror att jag har skrivit förut:

Fokusera på att följa strategin!

Det man kan lära av detta är att inte vara för snål med den limit man lägger för ett köp i system som Akacia. Har man fått en köpsignal så ska man försöka få aktien till det pris som gäller just då. Om man hela tiden ska ska försöka få aktien till ett så lågt pris som möjligt riskerar man att inte få så många köp som modellen visar och avkastningen sjunker. Lika viktigt är det också att hela tiden se till att aktuella StopLoss är satta på alla aktieinnehav.

.ads in wordpress


Leave a Reply