Helguppdatering 2012-11-04

Ny plats för Akacia-bloggen och jag hoppas att mina uppdateringar ska gå lättare nu. Det har tyvärr varit omöjligt att komma in och göra nya inlägg vissa dagar.

Uppdatering efter en hyfsad vecka på börsen med en liten uppgång, ca 1%. Börsklimatet är dock fortfarande neutralt och det är MACD-indikatorn som ligger på minus.
Veckan har varit riktigt bra för innehaven i Akacia. En uppgång av StopLoss-nivåerna på drygt 2% i genomsnitt. Detta ger drygt 8% räknat på Summa StopLoss värde som nu ligger på 162.729kr. Förr veckan var detta 150.148kr.

Summa StopLoss värde är summan av alla StopLoss-värden plus Kassan.

 

 

 

 

 

 

I diagrammet har jag nu också lagt in markeringar för Summa StopLoss. Jag har inte alla historiska värden men jag har lagt in de som är redovisade på bloggen.
Kurvan för Resultatutveckling visar då löpande realiserade resultat från genomförda affärer, räntebetalningar och skattebetalningar. Markeringarna StopLoss visar det aktuella värdet på Summa StopLoss vilket är en ganska bra indikation på portföljens nuvarande värde. Det är en betydligt bättre indikator än dagsvärdet som ändras hela tiden då börsen är öppen.

Jag kan då också passa på att nämna lite mer om Investeringsgraden (~Hävstången) som jag också redovisar. Detta är inget exakt tal men det visar ändå en indikation på den aktuella hävstången i portföljen. Just nu indikeras en hävstång på ca 3,6. Det skulle innebära att portföljens värde skulle öka med 3,6 gånger så mycket som genomsnittet på innehavet. Om innehavet ökar med 1% skulle då portföljens värde öka med 3,6%. Denna vecka ökade innehavet med i genomsnitt med 2,1% och portföljens värde (StopLoss-värdet) ökade med ca 8,4%. Detta ger en hävstång på ca 4, alltså något högre än vad diagrammet visar.

 


Leave a Reply